کود پوسیده مرغی + قیمت کود مرغی

 

کشاورزانی که به فکر سلامت محصولات کشاورزی و زمین خود هستند از خرید کود پوسیده مرغی استقبال ویژه‌ای می‌کنند. اگر به دنبال این هستید که بدانید روش پوساندن کود مرغی چگونه است و بهترین کود مرغی را از کجا می‌توانید خریداری کنید تا پایان مطلب همراه ما باشید تا شما را راهنمایی کنیم. فراموش نکنید که شما با خرید کود پوسیده مرغی می‌توانید به نیاز گیاهانتان به خوبی پاسخ بدهید و زمین پربارتری داشته باشید.

کود مرغی پوسیده

روش پوساندن کود مرغی

با پوساندن کود مرغی کودهای فراوری شده و کمپوست شده به بازار عرضه می‌شود و نیاز خاک به مواد مغذی را تامین می‌کند. پوساندن کود مرغی در کارخانجات تولید کود صورت می‌گیرد و مراحل آن شامل موارد زیر است:

  • جمع آوری و آماده سازی کود

اولین مرحله جمع آوری کودهای خام مرغی است. کود مرغی از مزارع و مرغداری‌ها جمع آوری می‌شود و به کارخانه تولید کود مرغی فراوری شده می‌رود. افرادی که کودها را جمع می‌کنند از برداشتن کودهای مرغی آغشته به علف هرز یا مواد خشک خودداری می‌کنند.

  • ترکیب آن با مواد مغذی دیگر

برای بهبود تنفس و تهویه و تسهیل فرایند پوساندن، کود مرغی را با مواد کربنی مانند کاه، پسیل، بقایای گیاهی یا چوب خرد شده ترکیب می‌کنند.

  • تهیه توده کمپوست

مواد مخلوط شده به صورت توده‌ای در محلی مناسب جمع آوری می‌شود. توده باید حدود ۱ متر مکعب حجم داشته باشد تا دما به درستی بالا برود.

  • تنظیم رطوبت

تولیدکنندگان به رطوبت توده کمپوست خیلی دقت می‌کنند. رطوبت توده باید ۴۰% تا ۶۰% باشد. اگر توده خیلی خشک بود به آن آب اضافه می‌کنند و اگر خیلی مرطوب بود از مواد خشک برای کاهش رطوبت استفاده می‌کنند.

  • تهویه

برای تامین اکسیژن و جلوگیری از بوی بد توده کمپوست را هر چند وقت یکبار برمی‌گردانند. این کار باعث می‌شود که مواد بهتر تجزیه شود و به کنترل دما کمک می‌شود.

  • حرارت دادن توده کمپوست شده

در فرایند پوساندن دما را بین ۵۵-۶۵ درجه سانتی گراد می‌رسانند تا علف‌های هرز و باکتری‌ها کشته شوند.

  • به دست آمدن کمپوست تیره و همگن

پوساندن کود مرغی معمولا بین ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا کمپوست تیره و همگن به دست بیاید. این کود تیره برای خاک قابل استفاده است.

  • نظارت بر فرایند

در طول فرایند پوساندن روی رطوبت، دما و بو نظارت می‌شود. در صورتی که بوهای نامطلوبی احساس شود مواد کمپوست را بیشتر تهویه می‌کنند.

کود پوسیده مرغی تولید شده سرشار از نیتروژن، فسفر و پتاسیم است و به حاصلخیزی خاک کمک فراوانی می‌کند. این کودها در مرحله قبل از کاشت بذر، در طول فرایند رشد گیاه و در زمان گلدهی مورد استفاده قرار می‌گیرد و تاثیر زیادی را روی عملکرد بهتر زمین کشاورزی می‌گذارد.

کود مرغی پوسیده

مزایا و معایب کود مرغی

کود مرغی یکی از بهترین کودهای حیوانی است که بخاطر قیمت مقرون به صرفه و کاربرد گسترده‌ای در صنایع کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کودها مثل سایر محصولات کشاورزی مزایا و معایبی دارد برای آشنایی با مزایای کود موارد زیر را مطالعه کنید:

  1. این کودها حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند و باعث مقاومت بالای گیاه در برابر تنش‌های محیطی می‌شود. سه عنصر ضروری برای رشد گیاه نیتروژن، پتاسیم، فسفر و کربن آلی است که این مواد در کود مرغی وجود دارد.
  2. کود مرغی باعث بهبود ساختار خاک می‌شود. خاکی که کود مرغی را درون خود داشته باشد بهتر میتواند آب و مواد مغذی را درون خود جذب کند.
  3. کود مرغی به تدریج مواد مغذی را به خاک منتقل می‌کند و در نتیجه می‌تواند یک منبع تغذیه‌ای طولانی مدت برای گیاه باشد.
  4. این کود باعث حفظ رطوبت در خاک می‌شود و از تبخیر آب جلوگیری می‌کند. از کود مرغی در مناطق خشک زیاد استفاده می‌شود.

در کنار تمام این مواردی که گفته شد، کود مرغی خام یک سری معایب دارد که معایب آن شامل موارد زیر است:

  1. یکی از معایب کود مرغی خام عدم یکنواختی است. مواد مغذی درون کود باید بسته به شرایط زمین و نوع پرورش گیاه به صورت یکنواخت در کود وجود داشته باشد و اگر کمتر یا بیشتر باشد، معایب زیادی را به دنبال دارد.
  2. کود مرغی باید به صورت مناسب تخمیر و آماده سازی شد و در صورت عدم تخمیر کافی عوامل بیماری زا و باکتری‌ها وارد کود می‌شود.
  3. زمانی که مرغ در شرایط بهداشتی نگه داری نشود کود حاصله سرشار از آلودگی‌های مضر برای گیاه می‌شود.
  4. بوی نامطبوع کود مرغی خام سلامت کشاورز یا باغدار را تهدید می‌کند. علاوه بر کشاورزان این بو برای ساکنان هم مزاحمت ایجاد می‌کند.

برای اینکه با معایب کود مرغی درگیر نشوید می‌توانید از کود فراوری شده مرغی استفاده کنید که بوی نامطبوعی ندارد و عناصر آن به صورت یکنواخت توزیع شده است. کودهای فراروی شده سالم و بهداشتی است.

کود پوسیده مرغی

تشخیص کود مرغی پوسیده

تشخیص کود مرغی پوسیده با استفاده از روش‌های زیر امکان‌پذیر است:

  1. باید به رنگ آن نگاه کنید. اگر رنگ کود مرغی تیره باشد حتما پوسیده است.
  2. در صورتی که بوی نامطبوعی را حس کردید مطمئن باشید که کود مرغی پوسیده نیست.
  3. به شکل ظاهری کود دقت کنید. کودهای پوسیده مرغی به صورت پودری و یکنواخت هستند در صورتی که کودهای پوسیده رنگ تیره‌ای دارند و با موادی مثل فضولات تازه مخلوط شده‌اند. کودهای پوسیده کامل تجزیه شده‌اند و هیچ توده‌ای از مواد خام در آن موجود نیست.
  4. کودهایی که دارای حرارت هستند هنوز پوسیده نشده‌اند.
  5. وجود کرم و حشرات در کود مرغی پوسیده معمول است زیرا این موجودات به تجزیه کمک می‌کند.

قیمت کود پوسیده مرغی

قیمت کود بسته به کیفیت و ویژگی‌های آن متفاوت است. گر شما این کود را از کارخانه یا از دست تولیدکننده بخرید می‌توانید محصول را بسیار کمتر از سایر فروشگاه‌ها خریداری نمایید. تولیدکنندگان کودهای پوسیده مرغی را همراه با خدمات پس از فروش به مشتریان می‌فروشند و مشتری را در مرحله کوددهی تنها نمی‌گذارند. کشاورز می‌تواند در هر زمانی که احساس کرد زمینش در شرایط مطلوبی نیست با گیاه پزشکان حاضر در کارخانه تماس بگیرد و در مورد مشکلش صحبت کند. یکی از بهترین تولیدکنندگان در زمینه محصولات کشاورزی در ایران شرکت باران کود است که کود پوسیده مرغی را با قیمت مناسب و بالاترین کیفیت به مشتریان می‌فروشند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *